Ujous on raskas seuralainen. Kiltit tytöt ovat usein ujoja. Ujous suojaa kilttejä tyttöjä typeryyksiltä. Typeryyksiä ovat ainakin oma huone ja kiiltävän lasikaton rikkominen.

 

Kiltit tytöt eivät koskaan ole lahjakkaita. Se johtuu siitä, etteivät kiltit tytöt ajattele ihan samalla tavalla kuin muu yhteisö. Lahjakkuus ei ole kiltille tytölle tärkeää. Jos asuu ujouden kanssa, yleisten mittareiden miettimiseen jää aikaa vain silloin, kun niitä ei täytä tai silloin kun ne täyttää liian hyvin.

 

Kiltin tytön olemus on näkymättömyys. Kiltti tyttö ei halua olla lahjakas eikä kaunis eikä nokkela. Kiltti tyttö haluaa olla näkymätön.  Kiltti tyttö viihtyy seinän vieressä ja lattianraossa. Toisin kuin jotkut feministit väittävät kiltti tyttö ei kapinoi edes hiljaa.  Jos kukaan ei kanna omenaa kiltin tytön käteen, kiltti tyttö ei käy sitä hakemassa.

 

”Ei pysty tajuu, miks sä et seurustele. Sä oot kuitenkin tollane ihan ok leidi.”

 

”Kukaan ei ole kysynyt.”

 

”Ai. No alatsä olee mun kaa.”

 

”Joo.”

Kiltti tyttö antautuu elämän vietäväksi, mutta hiljaa ja harkiten. Kiltteyden toivotaan katoavan tyttöyden naiseuteen siirryttäessä. Kiltti nainen ei nimittäin enää ole enää ujo vaan pelkuri.